រាជធានីភ្នំពេញ នៅថ្ងៃសុក្រ ៧កេីត ដល់ ថ្ងៃសៅរ៍ ៨កេីត ខែមាឃ ឆ្នាំកុរ ឯកស័ក ព.ស២៥៦៣ ត្រូវនឹងថ្ងៃទី៣១ ខែមករា ដល់ ថ្ងៃទី០១ ខែកុម្ភៈ ឆ្នាំ២០២០ មន្ត្រីការិយាល័យក្សេត្រសាស្ត្រ និងផលិតភាពកសិកម្ម នៃមន្ទីរកសិកម្មរុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទខេត្តព្រះវិហារ ១រូប បានចូលរួមវគ្គបណ្ដុះបណ្ដលស្ដីពី ខ្សែច្រវ៉ាក់តម្លៃផលិតផលកសិកម្ម និងជំរុញទីផ្សារប្រកបដោយបរិយាប័ន្នសម្រាប់កសិករខ្នាតតូច។ នៅភោជនិយ៍ដ្ឋានទន្លេប៉ាសាក់ll រាជធានីភ្នំពេញ រៀបចំដោយនាយកដ្ឋានផែនការនិងស្ថិតិ នៃក្រសួងកសិកម្មរុក្ខាប្រមាញ់និងនេសាទ (MAFF) និងអង្គការស្បៀងអាហារនិងកសិកម្មនៃអង្គការសហប្រជាជាតិ (FAO) ដែលកំពង់ពិភាក្សារួមលេីការចិញ្ចឹមជ្រូក; មាន់ ដំណាំពោត; (ពោតក្រហម); បន្លែស្លឹក; ស្វាយ ;និងស្វាយចន្ទី។ និងមានការចុះធ្វេីកាសម្ភាសន៍សាកល្បង ជាក់ស្ដែងលេីតំណេីរការខ្សែច្រវ៉ាក់តម្លៃផលិតកម្មមាន់ និងខែ្សច្រវ៉ាក់តម្លៃផលិតកម្មបន្លែ នៅស្រុកកៀនស្វាយ និងស្រុកស្អាង ខេត្តកណ្តាល ។ ការសិក្សានេះធ្វេីការគ្របដណ្តប់រាជធានីភ្នំពេញនិងខេត្តចំនួន ១៦ រួមមាន: ខេត្តបាត់ដំបង សៀមរាប កំពង់ធំ ស្វាយរៀង កណ្តាល កំពង់ស្ពឺ កំពង់ចាម កំពត បន្ទាយមានជ័យ រតនគីរី មណ្ឌលគីរី ព្រះវិហារ កោះកុង ព្រះសីហនុ កែប និងខេត្តតាកែវ ។ សរុបអ្នកចូលរួម ២៨នាក់ ស្រ្តី០៧នាក់៕